maanantai 9. marraskuuta 2009

Possunuha / Linnunpelätti

En ole vielä kunnolla kohdannut possunuhaa, jollei pärskeilyä ja kuumeilun tunnetta ja muuta kenkkua fiilistä lasketa. Syksyn puista tippuu vieläkin irtonaisia lehtiä kuolleina maahan. Tuuli on tehnyt melko tunnollista jälkeä ja pahin on lehtirintamalla kai jo koettu. Runoilija Issa kirjoitti siitä aiheesta vuonna 1805 seuraavanlaisen haikun:

kasa punaisia lehtiä
ryysineet hänen kimppuunsa...
linnunpelätti

Huomiseksi sääfirma lupasi etelään lumimyräkkää. Valtiovalta ei ole ilmeisesti saanut suorittajaporrasta oikein rokotusvimmaan, vielä. Vai taitaa olla niin että sitä rokotetta ei meille vielä ole kaikille edes tullut?

räntäinen päivä ---
linnunpelättikään ei
saanut rokotetta

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kuule, just meidänikäisille ei rokotetta edes anneta. Olen yrittänyt lukea mitä ne sanovat noissa toisiaan korvalle lyövissä ohjeissa ja käsittänyt että ellei ole perussairautta, niin 64-vuotias ei rokotetta saa. Piste.

Muistan kun oli aasialainen flunssa ja ainakin meidän kouluun se iski niin kovaa, että koulu pantiin kiinni melkein viikoksi. Se on sukua tälle flunssalle. Minä en sairastunut.

Mutta en ole sitä mieltä että minun pitäisi nostaa rokottamattomuudesta haloota. En ole ikinä ottanut mitään flunssarokotetta, vaikka joskus sitä on - ennen terveydenhoidon alasajoa, joka ainakin täällä on toteutunut niin paljon hyvin että köyhät ja kurjat saavat aina painua takaisin loukkoihinsa, jos jotain yrittävät hoitoa saada - oikein tyrkytetty.

Jos nyt tulisi keuhkokuume ja tappaisi, niin voisin ainakin sanoa eläneeni mielenkiintoisia aikoja. Että mikä ihmisiä vaivaa, kuolemanpelkoko?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Moi Ripsa!

Apteekkarin ylijäämäkaapissa tavataan!

Enkä minä kai niinkään siitä halluuta nosta että eivät pakota piikkiä ottamaan, en kai saisi sitä edes sallia koska pärskin ja ääntelen atshiii-alkuisia taivastuksia.

Joku tuossa koohotuksessa taas silti häiritsee.

Ilmeisesti nuoret jotka eivät ole kunnon nuhaa kuumeilleet niin lienevät vaarassa, nyt.

Ja nuoret ovat siis alle 64 vee ?-)

Rokotuspiikit
haravatansseissa
olkavarsissa

Haravatanssit = yksi kuva Lyypekin kirkosta, jonka kopio on Tallinnassa. Aiheena mm. heinäntekovehkeitä. Vai miten se meni; Antti Seppä Saverolta tuon muistaisi.