tiistai 14. lokakuuta 2014

Kun on aikaa lyhyelle runolle

Makustelin Ylen uutisia ja sitten kurkkasin Suomen Kuvalehden liitteenä tulevasta TV-lehdestä että mitähän katsottavaa klo 21.00 tulisi.

Bongasin TV5.n meille tuntemattoman filmin, että katsotaan ainakin sen alku. Teemasta kello 21:50 alkavaksi julistettu korttipelijuttuhan taisi ihan vasta tulla, eikä se niin nostalgista oloa tehnyt?

Klo 21 TV5 aloitti ties kuinka moneen kertaan nähdyn Jurassic Parkin. Etukäteen ilmoittamatta olivat muuttaneet leffansa? Kun ei muutakaan ollut enkä viitsinyt Ylen Digiklassistakaan tökätä niin katsoimme sen alun. Juonihan yrittää olla kiehtova jne. Ja kaikki amerikkalaiset elokuvathan ovat dokumentteja ja tosia, eli sillä silmälläkin niitä on katsominen.

Kävin pesemässä väsyneet hampaani - Oral B! ja piilouduin tyynyn ja peitteen kanssa yöasentoon.

Kun uni ei tullut, niin mietin että pitäisikö rustata yksi runo, edes lyhyt.

Makustelin yhtä teemaa, pyörittelin, ja tuloksena tämmöinen pyöriskelyn tuotos:



syksyinen ilta -
puolikuun valorippeet
pihavaloina



Allakasta tarkistin välillä että puolikuu ohitti eilen, matkaamme kohden mustan kuun aikaa.


Ja jotta saan haudata luonnosvihon sivun syrjään niin samalla paperilla on myös variaatio:


Lokakuun valo -
kesästä ylijääneet
sateiden jämät



Runoilijan pitää yrittää olla ajan hermolla.


Lähde: Almanakka vuodelle 2014.



tikkis

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Ei ole vuosiin ollut kunnon almanakkaa. Kaipaan Helsingin yliopiston keltaista almanakkaa, mutta ei sitä taida täältä löytyä.

Mutta jos löydän, niin minustakin tulee vielä runoilija! Tykkasin noista kahdesta pikkuisesta runosta. Eivät ne ihan pikkuisia olleet.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Löysin ainakin Suomen tasavallan almanakan 2014, hinta n. 4 Euroa. Toisenkin näin, kalliimman. Työkäyttöön ostin me seniorit (Ajasto) vähän tuhdimman jossa fiksusti tilaa merkinnöille. Maksoi alle 10 euroo. Joistakin kalentereista pyytävät enemmän, senkus yrittävät. :}
Älykännykän kalenteria en käytä enää, koska ne ovat nykyään myös nsa.n päivystäjillä ilmeisesti julkisesti luettavissa, kuten useimmat sähköpostitkin.