perjantai 3. huhtikuuta 2020





Vallattu saari --
Jokikadun sotilaat
istuvat vaiti



Teksti oli muutaman vuoden seuraavasti muotoiltu:


Vallattuaan saaren
Jokikadun sotilaat
istuvat rauhassa


Se oli Juhani Tikkasen kotisivujen HTML sivujen indextiedostossa 10.4.2020 asti, jolloin korjailin tavut nk. direktiivien mukaisiksi 5-7-5.
Haiku siitä tulee korkeintaan liitekuvana olevan kesäisen Aurajoen kuvasta, jossa kolme henkilöä, joita kutsuin Jokikadun Sotilaiksi, istuvat veneessä Jokikadun taistelukiinteistön kohdalla savesta esiin nousseella karilla.

Nämä aktiivisen kansanliikkeen sotilaat tietenkin hävisivät taistelun Jokikadun silloin pitkään tyhjänä olleesta kiinteistöstä ja rakennusyhtiö rakensi siihen omia juttujaan...

Rauha laskeutui, ja Aurajoen pinnan taas noustessa savinen karikin hukkui ja joki virtasi blinisaven hiljaisuuden ottaessa taas omansa... Senjälkeen Turku rupesi kaivamaan ikivanhalle torillensa saveen parkkiluolaa, joka osaltaan kaihersi ja kaihertaa monien turkulaisten mielenrauhaa vaihteeksi.

Tallennan tekstit tänne, sillä yksityisen tahon ylläpitämien kotisivujen pysymisestä ei liene mitään varmuutta, kuten ikuinen blinisavikaan ihan ikuista liene.

Ihmisen kaipuu sisäiseen rauhaan on kuitenkin vahva.

Tikkis Turussa 10.4.2020, kun Varsinais-Suomen ja Uudenmaan raja on suljettu ja poliisit sotilaiden avulla sitä vartioivat:

Rajalla rauha
edessä tauti kauhea --
vahtivat sitä

Ei kommentteja: