lauantai 19. elokuuta 2017

Turku 19.8.2017

sorsat uimassa
yksimielisinä
ylävirtaan


3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Hmm. Sorsat uivat lähellesi koska toivovat saavansa sinulta joitakin leivänmurusia. Noh? Oliko sinulla niitä?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Tuo kävelypolku pientareineen on myös rottien asumapaikkoja. Aika ajoin niitä yritetään yksityisen firman toimesta ruokkia myrkyillä, kanta hieman aina laskee. Oppivat rotatkin tulla syömään kun monet noita sorsia ruokkivat, jotkut heittävät suuria pusseja täynnä sämpylöitä ym. Niitä jää siihen rannalle siimahäntien herkuiksi. Nekin ovat sen oppineet. Eli enpä ruoki kumpiakaan. Rottia yritin litskuttaa, ja taisi yksi ainakin saada nenälleen, oli hilannut litskun piilopaikkansa lähelle. (Senjälkeen sitä rottaa ei ole näkynyt.)Tuo alueen kuuluisa valkoinen katinrontti kerran livahti jotakin harmaata suussaan aitojen alle piiloon. Rottien lisäksi täällä liikkuu vapaana myös erilaisia lintuja.

Ripsa kirjoitti...

Minä pidän silmällä lempilintujani, nokikanoja. Ne vaikuttavat jotenkin niin hölmöiltä ja ovat pieniä rääpäleitä ja pelkäävät aggressiivisia heinäsorsia. Nokikanat ovat uusia tulokkaita. Luulen että ne tuntevat minut (lähilammella niitä on kolme kappaletta), mutta saavat kiukkuisia katseita ja nokkaisuja sorsilta, jos onnistun sanomaan niille jotain. Ne pahukset ymnmärtävät ihmisten ja lintujen välistä kieltä.

Joo, en ruoki niitä. Puhun niille. Rottia en ole kyllä nähnyt, parempi oliskin, koska lammen ympäristössä on sentään pieniä perheitä ja lapsia päivittäin.